Prijava

Vaša prijava

Osim amfetamina, pronađeni pištolji, puške te veća količina raznog streljiva

[]

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine amfetamina, koji je potom skrivao, vagao i prepakiravao u obiteljskoj kući na adresi u Orlama nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.

Pretragom obiteljske kuće u Orlama, u kojoj prijavljeno stanuje osumnjičeni je pronađeno ukupno 726,2 grama amfetamina pakiranog u tri paketa i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje težine.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni protivno odredbama članka 7. st. 1. i 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana neovlašteno posjedovao sastavne dijelove vatrenog oružja čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno te je neovlašteno posjedovao i veće količine vatrenog oružja i streljiva čije je nabavljanje i držanje građanima dopušteno samo uz prethodno odobrenje.

Pretragom obiteljske kuće pronađen je pištolj marke Češka zbrojovka i pripadajuća četiri spremnika, pištoljska cijev dužine oko 15 cm, puška proizvođača Voere na kojoj se nalazi montirana optika „Tasco“ s pripadajućim spremnikom za streljivo, puška Crvena zastava s montiranom optikom „Shilba“, puška STEYR, improvizirana puška zelene boje s prigušivačem pucnja, dok se na pušci nalazi montirana optika GAMO, prigušivač pucnja nepoznatog proizvođača omotan maskirnom trakom, pištolj Zoraki te 1381 komad raznog streljiva.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici podnijeta kaznena prijava.

Objava Osim amfetamina, pronađeni pištolji, puške te veća količina raznog streljiva pojavila se prvi puta na Novi list.


LETAK -ODGOVORNO LJETOVANJE

Potvrđena legionela u KBC-u Rebro