Utakmica se trebala igrati u subotu, no zbog obilne kiše i nepovoljnih uvjeta za igru odgođena je za ponedjeljak.

Bio je to zanimljivi susret u kojem je domaćin stigao do tri boda nakon katastrofalne pogreške gostujućeg vratara. Okršaj dvije posljednje momčadi HNL-a obilježio je i VAR. Četiri puta sporne situacije su provjeravane putem video snimke, pritom su poništena dva gola i jedanaesterac.

Prvu veliku priliku na utakmici imala je Gorica u 13. minuti, Kapulica je uposlio Kolara u šesnaestercu koji je atraktivno pucao “škaricama”, ali je Sušak je sjajno reagirao odbivši loptu u korner. Nakon ubačaja Gorice, lopta je završila u golu. Bio je to neobičan gol, međutim nakon VAR provjere je poništen zbog prekršaja na Sušku.

U 28. minuti domaćin je ipak poveo. Agbekpornu je srušio Kolara u šesnaestrercu i sudac Terzić je pokazao na najstrožu kaznu. VAR provjera je potvrdila njegovu odluku, a Jurica Pršir je bio siguran s bijele točke.

Samo dvije minute kasnije Slaven Belupo je izjednačio. Obrana Gorice je loše reagirala na dugačku loptu, Dominik Martinović je izašao sam pred Banića i zabio je za 1-1.

Martinović je u 34. minuti opet pobjegao obrani Gorice i još jednom zabio. No, radost gostiju kratko je trajala jer je pogodak poništen nakon VAR analize zbog zaleđa.

VAR se uključio i u 58. minuti, Banić je srušio Dolčeka, sudac je još jednom pokazao na bijelu točku. No, pokazalo se kako je Dolček bio u zaleđu.

Do same završnice nije bilo previše uzbuđenja i kada se već činilo kako će susret završiti remijem, gostujući vratar Sušak poklonio je pobjedu domaćinu.

Jedna lagana lopta ispala mu je iz ruku, što je Martin Šlogar iskoristio pogodivši u praznu mrežu.