Prijava

Vaša prijava

Terenska nastava iz Njemačkog jezika


Učenici 7. i 8. razreda koji pohađaju Njemački jezik bili su na terenskoj nastavi u nama najbližoj zemlji njemačkog govornog područja, Austriji. Posjetili smo Riegersburg i tamošnju tvornicu čokolade Zotter gdje smo nakon obilaska parka sa životinjama te ''groblja'' čokolada pogledali 15minutni dokumentarni film na njemačkom jeziku o uzgoju i preradi kakaovca te proizvodnji čokolade, a zatim obišli tvornicu. Isprobali smo više od 100 vrsta čokolada, od onih tekućih, preko pralina koje serviraju roboti do ''običnih'' čokolada najneobičnijih kombinacija okusa, što i jest zaštitni znak Zottera.
Potom smo se uputili u glavni grad Štajerske, Graz. Tamo smo obišli operu, katedralu i mauzolej, popeli se na znameniti Schlossberg odakle puca prekrasan pogled na grad, vidjeli stari toranj sa satom, spustili se do glavnog trga, vidjeli gradsku vijećnicu, pokrajinski parlament i oružarnicu. Okrijepa je uslijedila u obližnjem trgovačkom centru gdje su učenici imali priliku osvježiti se, nešto pojesti i, najvažnije, komunicirati s izvornim govornicima na njemačkom jeziku u autentičnom okruženju.
Kući smo stigli nešto prije 20.00 sati, sretni što smo nakon duže pauze nastavili dugu tradiciju uspješnih putovanja u njemačko govorno područje!
Martina Matezović Biškup, prof.

                                     

 


Predstava "Ljubiti, samo ljubiti"