Prijava

Vaša prijava

Javni poziv djeci s područja Grada Velike Gorice za prijavu u Dječje gradsko vijeće


Ako si u dobi od 10 do 15 godina, ako želiš da se glas djece čuje, prijavi se na  Javni poziv i postani dječji gradski vijećnik.

Dječje gradsko vijeće je predstavničko tijelo djece u zajednici – to znači da okuplja djecu koja žele participirati u lokalnoj zajednici – Gradu Velikoj Gorici – na način da se zajedničkim djelovanjem zalažu za bolji položaj djece u gradu u kojem žive.
Dječje gradsko vijeće radi i djeluje u Velikoj Gorici, a sastanci se održavaju u gradskoj ustanovi – Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica. Na sastancima se raspravlja o temama koje predlažu djeca, a ponekad i odrasli. Dječji gradski vijećnici sastaju se s gradonačelnikom i iznose mu svoje ideje i prijedloge. Ideje i prijedlozi se često pretvaraju u programe i projekte koji se provode u suradnji s gradskim ustanovama i udrugama.
U Dječje gradsko vijeće bira se 19 dječjih vijećnika na mandat od tri godine. Djelovanje Dječjeg gradskog vijeća je jedan od načina kako se ostvaruje pravo na sudjelovanje koje je zapisano u Konvenciji o pravima djeteta.

Ako i ti želiš biti član Dječjeg gradskog vijeća ispuni prijavnicu i napiši motivacijsko pismo. Roditelji trebaju potpisati suglasnost (prijavnica i suglasnost su u prilogu), a više o Dječjem gradskom vijeću možete pročitati na stranicama Centra za djecu, mlade i obitelj. Prijavu možeš poslati na e-mail adresu info@centar-dmo-vg.hr ili poštom na adresu Centar za djecu mlade i obitelj , Kurilovečka 48, Velika Gorica. Javni poziv je otvoren do 31. prosinca 2022. godine.