Prijava

Vaša prijava

Večer matematike


U utorak, 6.12.2022. godine, održala se Večer matematike u našoj školi. To je je posebna večer na kojoj učenici svih razreda igraju igre i rješavaju zagonetke uz primjenu matematike, a zadatke za učenike pripremaju naši vrijedni učitelji i profesori. Za svaki riješeni zadatak dobiva se žig koji učitelj otisne na putovnicu. Cilj je prikupiti šest žigova prije kraja večeri. Neke igre su teže i namijenjene višim razredima, a neke su lakše i namijenjene nižim razredima. Uvijek možete naći neku zagonetku baš za vas!  Na večeri nisu samo zadaci s računanjem! Ima i zadataka poput kriptologije ili glagoljice gdje se otkriva skrivena poruka, osmosmjerki, sudokua, a može se igrati i potpanje brodova na papiru i mlin! Uživali smo u ovoj večeri!
U sklopu Večeri matematike održan je i Božićni sajam koji su pripremili naši vrijedni zadrugari, a prikupljeni novac ide u dobrotvorne svrhe.
(M. Hižar, Novinarska grupa)
U Večeri matematike u matičnoj školi sudjelovalo je oko 330 učenika, roditelja i učitelja. Voditelji su bili prof. I. Nađ i učiteljice N. Sedmak Velkovski i Vesna Lužnik.

FOTOGALERIJA