Prijava

Vaša prijava

Dan darovitih učenika: susret s Moranom Zibar


Dana 21. ožujka u svijetu se obilježava Dan darovitih učenika. Daroviti Kvatrići su svoj dan proslavili okupivši se u školskoj knjižnici na vrlo zanimljivom i edukativnom susretu s poznatom kvizašicom Moranom Zibar. 
Gospođa Zibar nam je ispričala kako je kao dijete isprobavala razne hobije, čitala, istraživala te je, kao i svi mi drugi, pokušavala pronaći nešto u čemu je dobra i u čemu uživa. Prisjetila se je kako je gledajući televizijske kvizove sa svojom obitelji, znala više odgovora na postavljena pitanja nego što su znali njeni roditelji. I, tek kasnije je spoznala da su kvizovi ta njena strast. Sada, kada je odrasla, živi svoju strast i radi ono što voli snimajući kvizove na nacionalnoj televiziji. Poručila je učenicima da istražuju, isprobavaju razne hobije, razvijaju svoje interese te da će na taj način i oni pronaći onu neku svoju posebnu aktivnost u kojoj uživaju i koju vole.
Učenici su bili radoznali te svoju gošću ispitivali o njenim školskim danima, o iskustvu rada na televiziji, o tome kako uspijeva zapamtiti sve te informacije, a bili su i iznenađeni kad im je gospođa Zibar otkrila da najmanje voli kvizaška pitanja o sportu.
Skupina darovitih četvrtaša osmislila je mozgalice i kviz pitanja koja su zatim postavljali starijim kolegama, darovitim sedmašima i osmašima te gospođi Zibar. Naši su se daroviti učenici posebno iskazali u mozgalicama, a gospođa Zibar bila je nezaustavljiva u kviz pitanjima.
Dragi učenici, slijedite primjer naše gošće te slijedite svoje snove, istražujte svoje interese, ispitujte, budite radoznali, aktivni, nađite ono u čemu ste dobri i u čemu ste posebni.
Sretan Dan darovitih učenika! (A. Vnučec)