Prijava

Vaša prijava

Ruksak (pun) kulture u PŠ Lukavec


U nizu odabranih škola i vrtića koje su se prijavile na natječaj za sudjelovanje u umjetničko–edukativnom programu/radionici  Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi u 2023. godini,  bili je i naša PŠ. 
   U utorak, 9. svibnja, posjetile su nas dvije drage djelatnice Hrvatskog školskog muzeja te s nama održale radionicu praktičnog rada pod naslovom Hlapićeva čizmica. Naši učenici su imali priliku upoznati i raditi, nešto drugačije i novo: uvlačiti iglu u konac, vezati i šivati. Morali su biti smireni i  koncentrirani, a na kraju odrađenog posla, koji je zapravo bio igra, gle čuda – svi su dovršili i sašili svoju čizmicu od filca, ukrašenu njihovim malim vezom. Bili su umorni, ali i jako zadovoljni. 
  Posebno je veselo bilo na kraju, kada su se mogli obući u školska odijela koja su nekada davno nosili njihovi vršnjaci kojima je ručni rad bio osnovni predmet u nekadašnjoj pučkoj školi. Podjednako su se, tada, obučavali i dječaci i djevojčice te postali vrlo vješti. Voditeljica radionice je pokazala, a povremeno i zazvonila ručnim zvonom kojim se nekada oglašavao početak i kraj nastave. Bilo je baš zanimljivo!