Prijava

Vaša prijava

Uskoro kreću radovi na izgradnji PŠ Dubranec


Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, potpisali su danas Ugovor o dodjeli sredstava koja će omogućiti izgradnju područne škole Dubranec. Potpisani ugovor odnosi se na dodjelu sredstava u iznosu od 2.823.270,69 eura za izgradnju područne škole Dubranec koja je teško stradala u potresu  te je morala biti uklonjena. Ova investicija će omogućiti stvaranje moderne obrazovne ustanove koja će zadovoljiti sve potrebe učenika i nastavnog osoblja. U sklopu nove škole bit će i prostor za jednu vrtićku skupinu.

„Kroz mjesec dana trebali bi krenuti radovi, a rok izvršenja radova je 200 radnih dana. Mi smo priželjkivali da škola bude dovršena do jeseni, ali to u ovome trenutku nije realno. No, najvažnije je da su sredstva osigurana i da ćemo svi zajedno posjetiti Dubranec kad se otvori nova škola“ –izjavio je gradonačelnik Ačkar.

„Nadam se da će djeca i roditelji biti zadovoljni i želja nam je da i djeca u ruralnim sredinama imaju uvjete kao i djeca u gradovima – istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Učenici, roditelji i učiteljice jedva čekaju preseljenje u novu školu!!!.