Prijava

Vaša prijava

Petak u Lisinskom


Učenici 7. c i 7. d razreda uz pratnju učitelja u petak, 15. rujna posjetili su Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski te uživali u mjuziklu Ljepotica i zvijer.  Podsjetili su se sadržaja poznate bajke.

Mlada djevojka Belle živi u malome selu bez majke s ocem izumiteljem. Belle ima obožavatelja Gastona koji je bivši vojnik i želi je oženiti, a ona ga odbija. Jednoga dana nakon što se Belle vratila iz knjižnice njezina oca nije bilo pa ga je odlučila sama potražiti. Našla ga je zarobljena u začaranom dvorcu. Belle je odlučila zauzeti očevo mjesto. U dvorcu je saznala od ostalih ukućana da su i oni nekada bili ljudi. Također je saznala da je Zvijer nekoć bio mladi princ, ali ga je vještica začarala. Sada čeka svoju pravu ljubav da bi postao princ.

Glavnu junakinju Belle izvrsno je utjelovila glumica i pjevačica Vanda Winter, a Zvijer Ivan Glowatzky. Do suza ih je nasmijala izvedba Dražena Bratulića u ulozi Lumiera. Učenicima se najviše svidio ples vilica, žlica, tanjura i noževa, raskošna scenografija te orkestar u pozadini. 120 minuta uz vrhunsku zabavu u Lisinskom brzo prođe. Predstava je bila odlična te učenici preporučuju da je svakako pogledate i poslušate! (7.c)