Prijava

Vaša prijava

Obilježili smo "Noć knjige 2024" izradom digitalnih interaktivnih priča


U mjesecu travnju 2024. godine obilježavala se Noć knjige, a kako su čitalačke vještine i čitalačka pismenost izuzetno važne vještine, odlučili smo to obilježiti i u našoj školi na nastavi Informatike kako bismo s pomoću digitalne tehnologije potakli učenike na - čitanje. Tako su učiteljice Informatike Dalia Kager, Antonija Vnučec i Martina Vukušić, u suradnji s našom knjižničarkom Davorkom Facko-Vnučec, provele ovaj mini projekt s učenicima 4. razreda u matičnoj i područnim školama, te u 6. c i 6. d razredu.

Učenici su, osim čitalačkih vještina, razvijali i vještine računalnog razmišljanja stvarajući interaktivnu priču u alatu Inklewriter i u kojoj čitatelj odabire tijek radnje.

Za učenike 6. razreda napravili smo i mali natječaj, te je stručni žiri u sastavu Melita Delić (učiteljica Hrvatskog jezika), Mato Matijević (učitelj Engleskog jezika) i Davorka Facko-Vnučec (školska knjižničarka) odabrao tri najbolja rada, a dodijelili smo i nagradu publike za priču s najviše lajkova, posebnu nagradu za priču napisanu s pomoću umjetne inteligencije i čak 11 posebnih pohvala žirija.

Sve učeničke radove možete pogledati na ovoj Padlet ploči, a popis svih nagrađenih pročitajte pod Opširnije.