Prijava

Vaša prijava

Matematički četverac


Matematički četverac je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola u Zagrebačkoj županiji. Osnovni ciljevi natjecanja su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima i sklapanje novih prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.
Natjecanje se održava u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda.

Prvi krug natjecanja Matematički četverac održan je 12.4.2024. godine u našoj školi. Natjecalo se 7 ekipa po 4 učenika. U MINI četvercu bilo je 5 ekipa (5. i 6. razredi) i dvije u MAXI četvercu (7. i 8. razredi). Ukupno su sudjelovale 22 škole Zagrebačke županije s 92 MINI i 50 MAXI ekipa. Naša „Ekipa za četiri“ osvojila je 3. mjesto, a ekipa „ Legendarna škvadra“ 4. mjesto. Obje ekipe plasirale su se u drugi krug natjecanja, a sve ostale naše ekipe ostvarile su također jako dobre rezultate.

Drugi krug natjecanja održan je 20.5.2024. godine, domaćin je bila Velika Gorica. Nakon rješavanja zadataka i prezentiranja projektnog zadatka ekipa „ Legendarna škvadra“ (Grga Cerjak, Zvonimir Robić, Viktor Pavičić, Matija Petračić) osvojili su izvrsno 4.mjesto, a „Ekipa za četiri“ (Lucija Desnica, Marta Hižar, Una Grbac, Jakov Prevolnik) zauzeli su fantastično 2. mjesto i osvojili medalju. Bravo za naše ekipe! Čestitke i mentorici Neli Šipušić Gombarević!