Prijava

Vaša prijava

Državna završnica Sportskih igara mladih: izvrsni rezultati naših učenika!


Iako su školski praznici, možemo se pohvaliti izvrsnim sportskim rezultatima naših učenika. Na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih, održanoj u Rijeci od 20. do 31. srpnja 2024. godine sudjelovali su i naši učenici u dvije discipline. Igre su okupile 2000 djece i mladih iz cijele Hrvatske koja su se borila za titulu državnih prvaka u 10 sportskih disciplina 28. sezone najveće sportsko amaterske manifestacije u Europi.

Alan Hadžić Mate, učenik 2.b razreda, osvojio je izvrsno drugo mjesto u utrci na 60 metara te se plasirao na Međunarodnu završnicu u Splitu.

U natjecanju u graničaru sudjelovalo je 25 ekipa iz cijele Hrvatske podijeljenih u 8 skupina. Naša ekipa TUR bila je u skupini D s ekipama iz Križevaca i Poreča. S dvije sigurne pobjede osvojili smo skupinu i plasirali se u četvrtfinale gdje nas je čekala ekipa iz Virovitice. Dobrom igrom prošli smo i ovu prepreku s 2 : 0 i plasirali se u polufinale. Protivnik nama već dobro poznat: ekipa iz Preloga, višestruki osvajač Sportskih igara mladih. Dobrom taktikom i angažiranošću dobili smo uvjerljivo 1. set. U 2. setu igra je bila izjednačena ali je Prelog bio uspješniji kao i u 3. setu gdje smo, zahvaljujući i vlastitim greška, pali i otišli u borbu za 3. mjesto. U toj borbi nas je čekala dobra ekipa iz Gline, ali uspjeli smo se vratiti na prave staze i osvojiti 3. mjesto s 2 : 0. Za našu ekipu nastupili su učenici 4.a i 4.b razreda: Ivan Plavec, Vanja Grgić, Vito Čale, Pavel Zrinski, Jakov Vrabac, Jakov Pavlinić, Doris Bratković, Dora Jurićev, Lena Štingl i Nela Bačić. Voditelj i trener ekipe je profesor Ivica Herceg.

Čestitamo i želimo uspješno predstavljanje na Međunarodnoj završnici koja će se održati u Splitu od 19. do 23. kolovoza.