Prijava

Vaša prijava

Maturalno putovanje osmih razreda – Južna Dalmacija


Učenici osmih razreda naše škole, u pratnji učitelja Stanka Čudića, Dubravke Vešligaj, Ivane Jurlina, Martine Matezović Biškup, Gordane Berković Kosor i Vida Vučaka, od 24. do 27. rujna , bili su na maturalnom putovanju u Južnoj Dalmaciji.
Na dugoočekivano putovanje krenulo se rano ujutro 24. rujna. Ispratila nas je kiša, a nakon prolaska kroz tunel Sv. Rok dočekalo nas je sunce i drugačija klima. Prvi dan putovanja učenici su prošetali NP Krka, a zatim su posjetili Sokolarski centar u Šibenskoj Dubravi gdje su saznali mnoge zanimljivosti o životu ptica grabljivica, a oni najhrabriji mogli su ih držati na ruci i hraniti. Putovanje se nastavilo prema Pelješcu i našem odredištu Orebiću. Nakon dolaska u Villu Antonio učenici su smješteni u apartmane , a na večer je organizirana disko zabava uz bazen.
Drugi dan, nakon doručka, krenulo se u razgledavanje Dubrovnika. Prošetali su gradom u pratnji lokalnog vodiča, popeli su se na zidine, a nakon toga brodom krenuli na otok Lokrum gdje su svi ljubitelji serije „Igra prijestolja“ mogli sjesti na Željezni tron i slikati se. Nakon ručka u restoranu u Dubrovniku usljedio je povratak u vilu i kupanje u bazenu prije večere , a nakon večere još jedna disko zabava uz bazen.
Treći dan putovanja bio je rezerviran za otok Korčulu. U pratnji lokalnih vodiča razgledali smo grad Korčulu i saznali mnoge zanimljivosti o Marku Polu i životu na otoku u prošlosti. Nakon slobodnog vremena koje su učenici iskoristili za šetnju gradom, a neki i za igranje nogometa, vratili smo se u Orebić na ručak. Popodne su učenici proveli na gradskoj plaži uživajući u kupanju, sladoledu i druženju.
U petak, zadnji dan putovanja, nakon što su se spakirali i odjavili se iz Ville Antonio, krenuli smo prema Neretvi gdje su nas dočekali lađari u svojim tradicionalnim neretvanskim lađama. Učenici su se upoznali s dolinom Neretve i tradicijom uzgoja agruma, a i sami su mogli probati pokoju mandarinu čija je berba bila u tijeku. Nakon ručka krenuli smo lagano prema Velikoj Gorici gdje smo došli u večernjim satima. (Dubravka Vešligaj)