Prijava

Vaša prijava

Svečano otvorenje PŠ Dubranec


U ponedjeljak, 1. listopada 2024. godine, svečano je otvorena nova školska zgrada Područne škole Dubranec. Svečanom otvorenju prisustvovao je Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Branko Bačić, državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja Zrinka Mužinić-Bikić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar sa suradnicima, predsjednik Uprave Fine Dražen Čović te brojni uzvanici i gosti.
Na samom početku pozdravila ih je ravnateljica Osnovne škole Eugena Kvaternika, kojoj pripada PŠ Dubranec, Monika Brleković uputivši zahvale svima na ostvarenju velikog projekta značajnog za sve stanovnike ovog kraja.
- Škola nije samo mjesto gdje se uče činjenice i usvajaju znanja iz udžbenika već mjesto gdje se uče vrijednosti, gradi karakter, gdje se razvijaju međuljudski odnosi i zajedništva. Ona je prostor gdje djeca pronalaze sebe i rastu kao pojedinci, ali i kao dio društva. Ova škola simbolizira više od same gradnje, obnovu nade, vjeru i budućnost i dokaz je da obrazovanje nema alternativu. Ovdje postavljamo temelje za bolji svijet – rekla je ravnateljica.
Posebnu zahvalu ravnateljica je uputila gospodinu Draženu Čoviću na novčanoj donaciji koja je bila prvi pravi korak u ostvarenju našeg cilja - izgradnja naše školice, mjesta u kojem će se naši učenici osjećati sigurno i ispunjeno, gdje će stjecati nova znanja i vještine, gdje će se družiti i igrati, gdje će biti sretni.
Otvorenje škole u Dubrancu simbol je snage i zajedništva nakon razornog potresa koji je u nepovrat odnio staru školu, kazao je u svom govoru gradonačelnik Krešimir Ačkar. Prisjetivši se tih prvih dana, nakon preuzimanja dužnosti čelnika grada, koje je proveo obilazeći potresom stradala područja naših brega, Cerovskog Vrha, Vrhovja, Dubranca, podsjetio je na velik angažman učiteljica koje su se zalagale da đaci škole stradale u potresu imaju organiziranu nastavu.
- Nije bilo blagdana, niti nedjelja, a da ovdje nisam vidio učiteljice koje su me pitale što radim kao gradonačelnik ovdje na neradni dan? No te dane provodili smo tu zbog zajedničkog interesa kako bi naše brege vratili što prije u život – kazao je gradonačelnik Ačkar podsjetivši kako je upravo zaslugom učiteljica vrlo brzo pronađen i prenamijenjen prostor vatrogasnog doma u Bukovčaku kako bi mali školarci mogli pohađati nastavu.

Zbog njihovoga nesebičnog zalaganja, učiteljice ću kandidirati za Nagradu grada Turopoljsko srce jer boljih učiteljica nema. Zahvaljujem i predsjednicima Mjesnih odbora jer su bili na visini zadatka u tim trenucima na koje nitko nije mogao biti spreman – rekao je gradonačelnik Ačkar i dodao:
- Zahvaljujući majčinskoj ljubavi u toj maloj prostoriji u vatrogasnom domu nije im ništa nedostajalo.

Zahvale je gradonačelnik uputio Zagrebačkoj županiji, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih, Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, a posebno Vladi Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Učiteljice PŠ Dubranec:
Irena Meštrović, Martina Mamić, Anita Gorenc i Maja Malinović ►