Prijava

Vaša prijava

Županijski LiDraNo


Kad je dobila Nobelovu nagradu za mir, pakistanska djevojka Malala Yousafzai imala je samo 17 godina. 
Kada su u njezinu domovinu stupili talibani, koji su njoj i svim drugim djevojčicama muslimankama htjeli uskratiti pravo na školovanje i osnovno ljudsko dostojanstvo, imala je 10 godina.
Vrijeme od rođenja do povratka u život nakon atentata koji su na nju izvršili talibanski muđahedini kad je imala 15  godina, Malala je, uz pomoć kooautorice, opisala u potresnom best selleru  Ja sam Malala.  Svu tu epsku tragediju sa sretnim završetkom i iznimnom porukom ‘Jedan učitelj, jedan učenik, jedna olovka i jedna knjiga mogu promijeniti svijet’, Sara Azinović, učenica 4. a razreda OŠ Eugena Kvaternika sažela u četiriminutni monolog  kojim je oduševila žiri na ovogodišnjem LiDraNu Zagrebačke županije, održanom 21. veljače u OŠ Josipa Zorića u Dugom Selu. Nagrada za golemi trud i Sarin sjajan glumački ostvaraj bit će joj nastup na državnoj smotri LiDraNo. Nemale zasluge za Sarin uspjeh imaju i njezina učiteljica Vesna Lužnik i prof. savjetnica hrvatskog jezika Ivana Dubovečak koja je prepoznala Sarinu nadarenost i vrhunski je uvježbala za nastup. (Ivana Dubovečak)

Na državnu smotru predložen je i rad Bad Blue modrice učenice Paule Pfeiffer Rimac. Paula već četiri godine uzastopno  sa svojim literarnim radovima oduševljava žiri  koji ju predlaže za državnu smotru. Mentorica Pauli je prof. savjetnica hrvatskog jezika Jasminka Tihi-Stepanić.

Na županijskoj smotri vrlo uspješno nastupile su Marta Crnogaća i Julija Dundović koje su izvele dramsko-scensku igru Uvijek nada. Mentorica učenicama je vjeroučiteljica mentorica Ivana Zec.

Čestitamo svim učenicama i njihovim mentoricama na ovom izvrsnom uspjehu.

 


Himna projekta Innovate your dreams