Prijava

Vaša prijava

Naše učenice osvojile treće mjesto na završnici Nacionalnog projekta za poticanje čitanja – Državno natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda


Završnica Nacionalnog projekta za poticanje čitanja – Državno natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za osnovne škole održana je 10. i 11. svibnja. Natjecanje je provedeno online, a sudjelovalo je 180 učenika iz 60 osnovnih škola iz svih hrvatskih županija. Natjecanje je bilo i međunarodnog učešća.
Kako je godina 2021. proglašena Godinom čitanja, tema ovogodišnjeg projekta bila je U svijetu knjiga. Učenici su trebali pročitati: Miris knjige, autorice Jadranke Klepac; Tom Gates – Svjetski dan knjige – Najbolji u povijesti (dosad), autorice Liz Pichon; Matilda, autora Roalda Dahla i Demon školske knjižnice, Moree Banićević.
Na pismenom dijelu ispita provjeravalo se uz detalje iz sadržaja knjiga i znanje iz opće kulture (posebno iz gegrafije i povijesti), činjenice uz Svjetski dan knjige, znanje iz poznavanja informacijske, čitalačke, matematičke, prirodoslovne i informatičke pismenosti.
Nakon školske i županijske razine Natjecanja, na nacionalnoj završnici sudjelovale su učenice Ana Baćak, Dora Bekavac i Ana Šantek. Učenice su pokazale izvrsno znanje i osvojile su treće mjesto. 
Mentorica učenicama je školska knjižničarka. Čestitke učenicama i mentorici. (DFV) 

 


Uspješan nastup Karate kluba na turniru u Malinskoj