Prijava

Vaša prijava

Završena 21. Zimska škola informatike

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

Zavrsena zimska skola (1)

Zavrsena zimska skola (2)
U protekla tri dana pedesetak učenika velikogoričkih osnovnih škola s velikim je entuzijazmom i veseljem pohađalo 21. Zimsku školu informatike. Učenici su učili kako samostalno, svrhovito i učinkovito koristiti digitalnu tehnologiju i odabrati najprikladnije tehnike ovisno o zadatku ili problemu koji su rješavali. Razvijali su računalno razmišljanje, sposobnost rješavanja problema i vještinu programiranja. Mnogi od njih će novostečena znanja moći pokazati i na natjecanjima znanja koja su uskoro pred njima.

Donosimo i neke od njihovih dojmova:
Andrej: Zimska škola mi je bila jako zabavna i poučna, naučio sam svašta novo u Logu. Drago mi je što sam sudjelovao, nadam se da ću moći i sljedeće godine sudjelovati.
Ema: Mislim da je Zimska škola informatike super ideja jer djeca mogu naučiti puno toga i pritom se zabaviti te mi je drago što sam sudjelovala i veselim se idućoj godini.
Petar: Pohađam Zimsku školu informatike jer je zabavna i mogu puno naučiti. Sve mi se jako svidjelo.

Nastava je za učenike bila besplatna, a odvijala se u četiri velikogoričke škole: OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Eugena Kumičića i OŠ Novo Čiče u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica.
Učenici su bili raspoređeni u četiri skupine – programski jezik LOGO (u dvije škole), programski jezik Python i Arduino. Predavači su im bili učitelji informatike i tehničke kulture velikogoričkih osnovnih škola: Emina Gudelj, Kristina Panižić, Maja Đuričić i Milan Omrčen.
Po završetku 21. Zimske škole informatike, tajnik Društva i pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport grada Velike Gorice gospodin Neven Topolnjak i gospodin Nikica Repač, predsjednik Gradske zajednice tehničke kulture, učenicima su za uspješno pohađanje dodijelili prigodne diplome i nagrade.