Prijava

Vaša prijava

Nagrade petašima za grad mira u Minecraftu

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

Steam Alliance - Minecraft

Učenici naše škole koji pohađaju dodatnu nastavu iz Engleskog jezika kod prof. Božinović imali su priliku sudjelovati na međunarodnom natjecanju u gradnji u Minecraftu u kojem su trebali prikazati svoju viziju mira i uklopiti nova znanja i vještine stečene učenjem iz materijala za natjecanje o životu i djelu četiriju dobitnika Nobelove nagrade za mir.

Na satima dodatne nastave raspravljali smo o naučenome i planirali svijet u Minecraftu u kojem bi učeničke ideje oživjele.

Dva tima napravila su odlične radove, a petaši u timu „Hribar Fifthgraders“ pobijedili su. Jedan su od šest nagrađenih timova u kategoriji do 13 godina. Posebne čestike učenicima Niki Matejčić i Tinu Stepaniću koji su, osim odličnih ideja i vještine gradnje u Minecraftu, pokazali odlično znanje engleskog jezika i prezentacijske vještine, što im je donijelo pobjedu. Video u kojem učenici predstavljaju svoj rad koji su nazvali „Peaceburg“ možete pogledati na poveznici:
HribarFifthGraders_MinecraftWorld2022.mp4

Vijest o natjecanju i pobjednicima nalazi se na službenoj stranici:
http://www.stemalliance.eu/microsoft-minecraft

Za svoj rad učenici su nagrađeni čestitkama i originalnim poklonima koji su im poslali sponzori natjecanja, Microsoft Store iz SAD-a.