Prijava

Vaša prijava

Hribarovci na predstavljanju novog broja učeničkog časopisa Žir

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

ŽIR (1)

ŽIR (2)
Učenici naše škole sudjelovali su 24. 11. 2022. godine na predstavljanju 74. broja lista Žir, zajedničkog lista svih osnovnih škola Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle.

Učenici su na predstavljanju čitali svoje radove te su nagrađeni knjigom kao i učenici za svoj likovni rad. U program su se uključila i Umjetnička škola Franje Lučića Velika Gorica.

Sve tekstove i likovne radove napisali su i izradili učenici te ih čitali svojim vršnjacima, roditeljima, prijateljima, učiteljima i svim nazočnim gostima. Program je vodio Stipo Bilić, voditelj izdavačke djelatnosti u POUVG istaknuvši: „Ovaj Žir je nastao od puno kapi kako bismo stvorili mali slap, ovu knjigu. U Žiru je mnogo manjih radova, no on je velik jer ste upravo vi, djeco, dali svoj doprinos. Pisali ste o tome što volite, želite ili s čime ste se susreli.“  

Iz naše škole na predstavljanje 74. broja lista Žir pozvani su učenici: Lota Poznić, 4. d, koja je pročitala svoju pjesmu Kruh, Fran Pavišić, 5. d, pjesmu Lijepa moja Gorica, Korina Večković, 3. a, pjesmu Kakvu kome knjigu? te Lana Agatić, učenica 7. b razreda, čiji likovni rad ukrašava naslovnicu ovoga dječjeg časopisa.

Ljepotu govorene riječi upotpunili su i zvukovi gitare koju je svirao učenik 6. a razreda naše škole Lovro Stojan.

Kao nagradu za uloženi trud vlasnik slastičarnice Memy, gdje se promocija održavala, Memetali Zenuni, počastio je sve goste svojim delicijama.

Jadranka Jelisavac, učiteljica savjetnica