Prijava

Vaša prijava

U zdravom tijelu zdrav duh

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

Zvonjalica (21.1.2023.)

Učenici 4. a i 4. d razrednog odjela su, zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac, 21. siječnja 2023. bili domaćini Zvonjalice, dječje radijske emisije City radija. U emisiji su o zdravlju govorili njihovi gosti: tajnica Osnovne škole Nikole Hribara gospođa Ana Lovrić, profesor Tjelesne i zdravstvene kulture Boris Konjević te liječnik Zvonimir Bendeković.

O zdravoj prehrani i programu „Živjeti zdravo“ u koji je uključena naša škola saznali smo od tajnice Ane Lovrić.

O važnosti tjelesnih aktivnosti za zdravlje svakog pojedinca, sportovima kojima se mogu baviti učenici u našoj školi, o tome kako mlade potaknuti da se bave sportom te o Sportskim igrama mladih govorio je profesor Boris Konjević kojem su se pridružili i učenici 4. a razrednog odjela, pobjednici ovogodišnjih edukativnih Sportskih igara mladih koje su održane 12. siječnja 2023. u našoj školi.

Izreka „U zdravom tijelu zdrav duh“ ima i medicinsku važnost o kojoj nam je govorio liječnik obiteljske medicine, roditelj iz razreda, Zvonimir Bendeković. Istakao je i probleme zbog kojih ga roditelji najčešće posjećuju sa svojom djecom te kako se djeca mogu zaštititi od virusa tijekom zimskih mjeseci.

Ova je emisija bila uvod u niz aktivnosti Tima za kvalitetu koji djeluje u našoj školi, a provest ćemo ih u sklopu ovogodišnjeg školskog projekta „U zdravom tijelu zdrav duh“.

Sadržaj radijske emisije možete poslušati na poveznici: https://soundcloud.com/city-radio-hr/21012023-zvonjalica-os-nikole-hribara.

Voditeljice emisije bile su Bruna Blekić i Paula Bendeković, učenice 4. d razrednog odjela koje su zahvalile svim našim gostima što su svojim pričama i savjetima pridonijeli razvoju našeg zdravlja i težnji da u zdravom tijelu razvijamo zdrav duh.

Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac