Prijava

Vaša prijava

Hribarovci na predstavljanju 75. broja lista „ŽIR“

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

U četvrtak, 18. svibnja 2023. godine učenici Osnovne škole Nikole Hribara sudjelovali su na predstavljanju 75. broja lista „ŽIR“ koje se održalo u Slastičarnici i pizzeriji „Memy” u Velikoj Gorici.

Sudjelovali su učenici – sudionici „Žira” iz svih osnovnih škola Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle čitajući svoja literarna ostvarenja te učenici najuspješnijih likovnih radova.

Iz naše škole svoje literarne radove svim nazočnima predstavili su učenici: David Ačkar, 4. razredni odjel PŠ Donja Lomnica s pjesmom „Nije lako kad si mlad”, Doris Fadljević, 4.d, krasnoslovila je svoju pjesmu „Mama i tata”, Emily Osmanagić, 6.c, pročitala je svoj sastavak „Kada ljubav zakuca na vrata”, dok je nagradu za svoj likovni rad dobila učenica 4. d razrednog odjela Bruna Blekić.

Cijeli događaj uveličali su učenici Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice svirajući poput malih virtuoza na svojim instrumentima.

Promociji 75. broja lista „ŽIR“ sudjelovali su i roditelji koji su male književnike i likovne umjetnike podržali toplim pljeskom.

Naročito se istaklo njegovanje zavičajnog govora što potvrđuju i riječi urednika Stipe Bilića: „ Posebno me veseli što brojni učenici, pogotovo iz škola u manjim sredinama, još uvijek njeguju turopoljski dijalekt pa pišu na domaćoj kajkavštini, čuvajući ga na taj način od zaborava.“

Svi sudionici predstavljanja novog broja Žira simbolično su nagrađeni knjigama primjerenim njihovom uzrastu.

Čestitamo im!

                                                         Jadranka Jelisavac, mag. prim. educ.