Prijava

Vaša prijava

Terenska nastava NP Krka, Vodice, Cerovačke pećine

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

Terenska nastava - Krka (1)

Terenska nastava - Krka
Učenici svih šestih razreda u pratnji profesorica Marije Majdak Forjan, Valentine Japec, Zvijezdane Klenović Brlić te profesora Milana Vareška i Ivice Kirina uz dvije asistentice ove su godine išli na dvodnevnu terensku nastavu koja je obuhvaćala posjet Nacionalnom parku Krka, Vodicama i Cerovačkim spiljama. Dvodnevna terenska nastava odvijala se 21. i 22. svibnja 2023.

Prvi dan posjetili smo Nacionalni park Krka i doživjeli rijeku Krku u njezinom najbučnijem izdanju. Naime, par dana ranije Krka je zbog enormno velikih količina kiše doživjela svoj maksimum i poplavila dobar dio nacionalnog parka. Bio je poseban doživljaj vidjeti snagu vode koja se propinjala kroz mnogobrojne kaskade i pritom proizvodila nezaboravan i fascinantan huk.

Nakon nezaboravnog doživljaja rijeke Krke uputili smo se u Skradin gdje smo imali dogovoren ručak. Potom smo uz pratnju lagane kišice obišli Skradin nakon čega smo nastavili vožnju prema Vodicama. Nakon smještaja u hotel „Imperial” imali smo slobodno vrijeme za uživanje i kupanje u bazenima hotela, a oni malo hrabriji i kupanje u moru. Uslijedila je večera, a potom večernja zabava nakon čega smo već poprilično umorni, ali zadovoljni, otišli na zaslužen odmor.

Drugi dan smo nakon doručka obišli Vodice, a potom do ručka uživali u prekrasnom sunčanom danu uz bazen i more. Šećer na kraju bio je posjet Cerovačkim spiljama, najvećem spiljskom sustavu na prostoru Hrvatske. Ispunjeni brojnim dojmovima nastavili smo put i vratili se najdražoj školi u večernjim satima.