Prijava

Vaša prijava

Prvi razredi na prometno-edukativnoj akciji Sigurno u školu s HAK-om

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

Dana 27. rujna 2023. godine učenici 1. a, 1. b, 1. c i 1. d razrednog odjela s učiteljicama Vesnom Stipić, Irenom Fabekovac i Jadrankom Jelisavac te  učiteljem Tomislavom Vajdićem u školskoj su knjižnici sudjelovali na prometno-edukativnoj akciji Sigurno u školu s HAK-om povodom povećanog opreza u prometu u mjesecima školske nastave.

Djelatnici HAK-a su akciju realizirali savjetima, odnosno interaktivnim razgovorom s učenicima o tome kako se ponašati u prometu dok putuju u školu. Učenici su dobili informacije o najsigurnijem načinu prelaženja ceste u prometu gdje najveću ulogu imaju zebra (pješački prijelaz) i semafor pri čemu su zajedno ponovili njegove boje i što one znače.

Edukacija se dotakla i pitanja o prijevoznim sredstvima. Učenici su komentirali kako u školu dolaze automobilom kojim upravljaju roditelji ili biciklom što je bila prilika za djelatnike HAK-a da upozore učenike na dva bitna pravila: dok njihovi roditelji upravljaju automobilom ne smiju se koristiti mobilnim uređajem i uvijek trebaju biti vezani sigurnosnim pojasom! Za upravljače bicikla bilo je potrebno zapamtiti kako se treba voziti po nogostupu, a ne po cesti te nositi kacigu!

Na kraju edukativne akcije učenici su radosno otpjevali pjesmu Semafor. Za to su im vrijeme bili uručeni prigodni pokloni (majica, letak, bojanka, ravnalo i slagalica) s motivima HAK-a, a školi je dodijeljen promotivni plakat Sigurno u školu s HAK-om.