Prijava

Vaša prijava

Sudjelovali smo na natjecanju Kahoot Cup 2023

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

kahoot 23

Kahoot Cup
Učenici 7. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika i grupa učenika 5. f razreda sudjelovali su 30. 11. na globalnom natjecanju u igranju kviza Kahoot i natjecali se s vršnjacima iz 58 zemalja.

Natjecanje Kahoot Cup 2023 provodilo se u četiri igre unutar 24 sata, što je omogućilo sudjelovanje učenicima u cijelome svijetu jer su učitelji pri prijavi tima birali igru u prikladno vrijeme za svoju vremensku zonu. Sudjelovalo je ukupno preko 4000 učenika. Pitanja u kvizu nisu bila iz školskog gradiva, nego iz svima omiljenih tema kao što su superjunaci, glazba, filmovi, knjige, sportovi i igrice.

U Zoom sastanku učenici su mogli pozdraviti ostale sudionike. Svi su bili dobro raspoloženi, u bojama i s oznakama svojih zemalja. Na pitanja na engleskom jeziku koja su čitali s ekrana organizatora učenici su odgovarali na mobitelima ili tabletima i tako prikupljali bodove za pojedinačnu pobjedu, ali i za pobjedu svoje države.

Iako smo dobro igrali, ove godine nismo uspjeli zaslužiti nagrade koje Kahoot dodjeljuje učenicima za prva tri mjesta.

Autor kviza Steve Auslander, učitelj informatike iz SAD-a, osmislio je ovaj kviz prije sedam godina da bi učenici iz raznih zemalja preko ovog natjecanja naučili da s vršnjacima iz drugih zemalja imaju puno više sličnosti nego razlika.

Sanja Božinović, učiteljica engleskog jezika