Prijava

Vaša prijava

Umjetna inteligencija kao INA u novoj školskoj godini

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

BrAIn image
Od početka školske godine 2024./2025. u našoj će školi učenici sedmih i osmih razreda moći birati novu izvannastavnu aktivnost – Umjetna inteligencija: od koncepta do primjene.

Eksperimentalna primjena kurikuluma izvannastavne aktivnosti održavat će se tijekom cijele školske godine u trajanju 35 sati. Aktivnost će voditi učiteljica Sanja Božinović.

Ova izvannastavna aktivnost dio je projekta BrAIn. Nositelj je projekta CARNET i CARNET-u nadležno mjerodavno tijelo – Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske.

Cilj je izvođenja ove izvannastavne aktivnosti razvoj digitalnih kompetencija i osposobljavanje učenika za praktičan i kreativan rad s tehnologijama u nastajanju i umjetnom inteligencijom. Učenici će se upoznati s potencijalom digitalne tehnologije i umjetne inteligencije i njihovog utjecaja na život. Kurikulum će učenicima omogućiti razumijevanje, ne samo kako digitalne tehnologije i umjetna inteligencija utječu na život, odnosno kako se one koriste i utječu na učenje, čitanje, zabavu, tjelesnu aktivnost i više, već i što učenici trebaju znati i razumjeti o digitalnim tehnologijama i umjetnoj inteligenciji kako bi postali korisnici i kreatori digitalnih alata i alata koji se temelje na umjetnoj inteligenciji.

Osim u našoj školi, ovaj će se projekt održavati u odabranom broju škola u Hrvatskoj te će, uz učenje o umjetnoj inteligenciji i primjeni aplikacija za svoje učenje, učenici sudjelovati i u istraživanju o primjeni digitalnih tehnologija i dobrobiti učenika.

Učenici sedmih i osmih razreda mogu se prijaviti za sudjelovanje voditeljici, prof. Božinović, uživo u školi ili putem Microsoft Teams platforme.