Prijava

Vaša prijava

NATURA SMŽ, Petrinja

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

Prva dva dana u mjesecu listopadu učenici četvrtih razreda proveli su na terenskoj nastavi u Edukacijsko-prezentacijskom centru NATURA SMŽ u Petrinji.

Učenici su imali priliku vidjeti moderno opremljene prostorije Centra s mnoštvom digitalnih i interaktivnih multimedijskih sadržaja (naočale za virtualnu stvarnost – Pogled iz očiju životinja, Pogled iz zraka) te poslušati interaktivna predavanja o zaštićenim područjima i životinjama Sisačko-moslavačke županije, ali i cijele Republike Hrvatske. Vidjeli su snimke vukova, orla štekavca i bijele rode u njihovim staništima. Naglasak je bio na važnosti očuvanja prirode, biljnih i životinjskih vrsta, na utjecaju ljudi na prirodu te kako biti bolji dio prirode. Na kraju su učenici igrajući igru ponovili novostečene spoznaje.

S obzirom da je trenutno u prostoru izložba fotografija velikih formata koje prikazuju divlje životinje u prirodnom okruženju, „Rewilding Velebit# – fotografije divljine“, uživali smo u ljepotama Velebita otkrivajući bogatstvo biološke raznolikosti i neprekinute veze čovjeka i prirode.

Jasminka Matušin, mag. prim. educ.