Prijava

Vaša prijava

Idemo u ZOO

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

U ponedjeljak, 23. rujna 2024. godine prvašići naše škole posjetili su Zoološki vrt u Zagrebu. Bila je to njihova prva izvanučionička nastava. Dan je bio pravi jesenski, sunčan i pomalo prohladan. Naš žamor i veselje tog su jutra ispunili maksimirski park.

Izvanučionička nastava bila je podijeljena u dva dijela, oba učenicima edukativna i zanimljiva. U jednom dijelu edukatorica Zoološkog vrta, na zanimljiv način, uvela je djecu u sistematiku životinja te uz pomoć računalne prezentacije i raznih preparata objašnjavala značajke pojedinih životinja. Učenici su saznali tko ima perje, tko dlaku, kako se zmije rješavaju tijesne „odjeće“ i čemu služe ljuske. Upoznali su i malu kornjaču koju su mogli i dotaknuti. U drugom dijelu šetali smo, promatrali životinje, igrali se u prirodi te osjećali miris jeseni koja nam je taj dan stigla.

Puni dojmova vratili smo se pred školu. Tako je završila naša prva izvanučionička nastava. Naše prvašiće očekuje još puno ovakvih lijepih doživljaja tijekom njihovog školovanja.

Voditeljica Aktiva 1. razreda
Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim.