Prijava

Vaša prijava

Nijemci ponovno u Grazu i tvornici Zotter

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

I ove školske godine naši su učenici sedmih razreda koji uče njemački jezik, zajedno sa svojim profesoricama Josipom Omrčen, Ivonom Štrekelj i Marijom Vnučec, 11. listopada posjetili Graz i tvornicu čokolade Zotter u mjestu Riegersburg.

Došavši u Austriju, prvo smo obišli tvornicu čokolade Zotter, neobični projekt obitelji Josefa Zottera. Obilazak smo započeli kinoprojekcijom o nastajanju čokolade, nabavi i pripremi kakaovca, kušali mnogobrojne vrste i pripravke od čokolade, obišli zoološki vrt u sklopu tvornice koja voli naglasiti svoju ekoproizvodnju. Na kraju smo razgledali i neobično groblje čokolade sa spomenicima čokoladama koje se više ne proizvode.

Prekrasan, sunčan i topao dan bio je idealan za razgled Graza i njegovih znamenitosti te smo obišli Kunstmuseum, Murinsel, Rathaus, Landhaus, Opera, Mauzolej Ferdinanda II,Schlossberg. Naravno, sve smo fotografirali kako bismo imali uspomenu s ovakvog putovanja!

Prije povratka kući, zaustavili smo se u centru Seiersberg, gdje su učenici imali malo slobodnog vremena za jelo, kupovinu i sl. U večernjim satima puni dojmova vratili smo se kući u Veliku Goricu.

Veselimo se nekom novom odlasku u Austriju, sigurno ćemo nešto slično i ponoviti!

Josipa Omrčen, Ivona Štrekelj i Marija Vnučec