Prijava

Vaša prijava

111. turopoljski fašnik


Maškare, ah što mogu maškare…

Svi klinci i klinceze, vitezovi i princeze, učenici velikogoričkih osnovnih škola predstavili su se na 111. turopoljskom Malom fašniku održanom  23. veljače 2020. godine u Velikoj Gorici.

Veselim maškarama priključili su se i učenici naše škole.

Učenici 1.a i 1.b razreda i njihove učiteljice Vesna Stipić, Monika Grgar  Rakas i Irena Fabekovac nastupili su s točkom „Što je to ljubav“ i pokazali da postoje različite ljubavi u životu djece i odraslih. Cijelog života tražimo ljubav, a ona je uvijek tu negdje pored nas. To je ljubav djeda i bake, mame i tate , brace i seke, ljubav prijatelja i velikih školskih ljubavi. Neke od njih smo pronašli, a neke još uvijek tražimo pa makar se morali maskirati. Učenici  su izrazili ljubav recitacijom, glumom i plesom i osvojili treće mjesto i nagradu od 600 kn.

Učenici 1.d, 3.d i 4.c i njihove učiteljice Jadranka Jelisavac, Vesna Lukinić i Ksenija Petrlin - Jurić predstavili su se  točkom „Ključić moga grada“. Prikazali su svoj grad, Veliku Goricu, jučer, danas, sutra… Stvaranje i čuvanje građevina našega grada te turopoljskih običaja od njihovog nastanka do danas i za budućnost. Čuvari ključa našega grada u prošlosti bili su djedovi i bake, u sadašnjosti gradonačelnik, a u budućnosti bit će djeca. Ključić se prenosio iz generacije u generaciju. Ova generacija je osvojila drugo mjesto i nagradu od 800 kn.

U realizaciji točaka zajedničkim radom sudjelovali su učenici, učiteljice i roditelji koji su glasnim pljeskom bili podrška i najdraža publika.

Sva događanja toga dana dio su eTweening projekta Fašnik, poklade, mesopust, maškare u mom zavičaju.

Vrijedni smo bili i dostojno našu školu predstavili!

                            Učiteljice Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac