Prijava

Vaša prijava

Znamo tko je napisao naj pisma!

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

Pismo
  

pismo2
Tradicionalni natječaj Gradske knjižnice Velika Gorica Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo ove je godine prilagođen novonastalim okolnostima te je pod motom Pišem ti pismo u doba korone pristiglo čak 70 pisama iz Republike Hrvatske i zemalja regije!

Naši su se učenici na poticaj profesorice hrvatskoga jezika Antonije Vađić Žilić uključili u natječaj, a prosudbeno povjerenstvo u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić, knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Morana Peranić i Ivana Grubačević odlučilo je o dobitnicima natječaja.

Ana Bevanda, učenica 6. c razreda naše škole, nagrađena je u konkurenciji za naj dječje pismo!

Čestitamo Ani i donosimo dijelove njezina pisma!

Isprva mi je tema o virusu djelovala strano i nekako mi je bilo nepojmljivo da virus skroz iz Kine dođe u Hrvatsku. Mislila sam, u Kini je nastao, u Kini će i izumrijeti, no naravno, prevarila sam se. Virus se širio brzinom svjetlosti, a u svom putovanju prvo po Aziji, a kasnije i po Europi nije zaobišao Hrvatsku. Da ga bar nisu pustili kroz granice! Da mi je imati njegovu putovnicu... No, dobro…

Sada ionako mogu putovati samo s trosjeda na krevet. Kao i cijela Hrvatska. Izolacija, karantena...

Saznala sam neke stvari o svojim ukućanima koje prije nisam znala. Otkrila sam da posjedujem neke stvari za čije postojanje nisam znala! Razvrstala sam sve bojice koje imam u kutiji za školski pribor i zaključila da posjedujem 84 plave bojice!

Bojicama sam svašta nacrtala. Od modnih kreacija do nekih nepostojećih i neobičnih biljnih vrsta! I more i nebo se našlo na papiru, a izmislila sam i novi cvijet. Latice su u pedeset nijansi plave boje. Inače je kutija s bojicama sakupljala prašinu u ormaru, a sada mi je glavna rekreacija. Po mojoj sobi posvuda su papiri, skice, pa čak i neuspjeli pokušaji origamija. Prihvatila sam se i vodenih boja. Što je izolacija napravila od mene? Umjetnicu!

Vjerujem da bi mi i van Gogh zavidio.