Prijava

Vaša prijava

Europski tjedan programiranja

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']

Europski tjedan programiranja (2)

Europski tjedan programiranja (1)
Od 10. do 25. listopada 2020. godine u našoj je školi održan niz računalnih radionica kojima su se učenici i učitelji naše škole uključili u obilježavanje Europskog tjedna programiranja. Cilj radionica bio je pokazati učenicima da programiranjem mogu oživjeti svoje ideje, stvarati i graditi te tako obradovati sebe i druge.

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Ova inicijativa pokrenuta je 2013. godine kada je organizirano svega nekoliko stotina događaja, dok je prošle godine diljem Europe organizirano više od 70 tisuća događaja. Glavna je zamisao učiniti programiranje transparentnijim, demistificirati povezane vještine i okupiti motivirane ljude u zajedničkom učenju.

Uz našu školu suorganizatori ovoga događaja su Hrvatski savez informatičara i Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike iz Velike Gorice, koji su učenicima petih razreda poklonili čokoladice i sokove, kako bi povratili energiju utrošenu u zahtjevne, ali učenicima iznimno zanimljive radionice.

Radionice su vodili učitelji naše škole: Deni Boban, Ana Kumic, Milan Omrčen, Marija Stažić i Ema Stepanić, a u njima su sudjelovali učenici od drugih sve do osmih razreda.


Poduzetnik budućnosti