Prijava

Vaša prijava

Sudjelujemo u međunarodnom natjecanju „Dabar"

['Osnovna škola Nikole Hribara\r\nRuđera Boškovića 11\r\n10410 Velika Gorica\r\nRavnatelj Stjepan Maravić', 'prof.']


I ove smo se godine uključili u međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja „Dabar", koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim učiteljima i širom javnosti.
Natjecanje se u našoj školi održava od 9. do. 13. studenoga 2020. u školskim računalnim učionicama, a u njemu sudjeluju učenici od drugih do osmih razreda. Učenicima, koji su spriječeni zbog samoizolacije ili drugih razloga doći u školu, ove je godine omogućeno sudjelovanje od kuće.
„Dabar" je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata, te razvoj različitih strategija rješavanja.
Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga „Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.