Prijava

Vaša prijava

„Glazba je zvonka radost!“


Da je ova školska godina iznimno posebna i izazovna, unatoč brojnim preprekama, pokazali smo do sad u raznim aktivnostima koje su se odvijale unutar naše škole i školskog kurikuluma. No izuzetno nam je drago da smo i ove godine sudjelovali u mnoštvu glazbeno-scenskih manifestacija, što virtualno što u živo. Tako je naša škola i ove godine nastupila na glazbenom spektaklu, u organizaciji Glazbene udruge Opus, Susretu đaka glazbenjaka čiji je ovogodišnji domaćin bila OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog, a zahvaljujući entuzijazmu i velikoj ljubavi prema glazbi i glazbenom stvaralaštvu, koji unatoč svim nedaćama ne prestaje živjeti među našim učenicima.

Zbog epidemioloških neprilika ovogodišnji susreti održali su se online putem YouTube kanala, a između 20 osnovnih škola, jednog KUD-a i dvije srednje škole iz gotovo svih krajeva Hrvatske, našli su se i naši tamburaši te plesna skupina pod vodstvom svojih mentora učiteljice Jasminke Podlejan i učitelja Marija Ožakovića. Tamburaši su izveli autorsko djelo svog voditelja, skladbu „Rastanak na Kupi“, a plesna skupina je veselo otplesala koreografiju, koju je sastavila njihova voditeljica, na poznati hit Jerusalema. Učenici i njihovi mentori su, u samom startu prije samog svečanog otvorenja susreta koji se održao online u ponedjeljak 31.5. na YouTube kanalu s početkom u 11,00 sati, dobili izuzetne pohvale od strane domaćina i organizatora, a cjelokupni susret može se pogledati na jednom od slijedećih linkova koje prilažemo uz vijest.

Spomenimo i to da je na ovogodišnjim susretima sudjelovalo više od 300 djece, a između ostalih i naši učenici koji su uključeni u rad KUD-a Pokuplje u suradnji Udruge Kupa rijeka života, pod vodstvom spomenutih mentora kao članovi KUD-a sa spletom tradicijskih pokupskih pjesama.

https://www.youtube.com/watch?v=uww_hoXL93k

http://os-ljbabic-jastrebarsko.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1892&mshow=290#mod_news

https://drive.google.com/file/d/1CdcuoaGcmvyaUFxtAHY3OyXJXRzGdnbP/view?usp=drive_web

Izvor: Marijo Ožaković