Prijava

Vaša prijava

Od darežljivosti do dobrote, dobrotom do ljepote


Učenici 4. razreda uključeni su i ove godine u eTwinning projekt-NA PUTU DOBROTE.

Projekt Na putu dobrote potiče da u blagdanskim danima potaknemo kod učenika, odraslih i svih ostalih u zajednici potrebu dijeljenje dobrih i pozitivnih trenutaka.
Cilj projekta je promocija vrijednosti dobrote kroz mjesec prosinac nizom aktivnosti kojima će se uočiti kako je potrebno samo pogledati oko sebe i uočiti što možemo promijeniti, podijeliti i učiniti drugačije.

Sve aktivnosti koje smo napravili nazvali smo “Od darežljivosti do dobrote, dobrotom do ljepote “.

Iako se 20.prosinca obilježava Međunarodni dan solidarnosti, u našem razredu se obilježio Tjedan solidarnosti.

Suradnja sa lokalnom zajednicom, Klub žena Pokupsko , nije izostala ni ove godine. Napravili smo 30 čestitaka za naše mještane koje su članice navedene Udruge i podijelile. O našoj suradnji možete pročitati i na društvenom portalu

https://www.kronikevg.com/klub-zena-pokupsko-ucenici-i-caritas-paketima-obradovali-starije-i-potrebite/

Zbog elementarnih nepogoda mnogi naši mještani, a među njima i prijatelji iz naše škole ,ostali su bez svog doma. Učenici 4. razreda zajedno sa svojom učiteljicom Jasminkom podijelili su prigodne božićne pakete kako bi ih razveselili i uljepšali im ove dane.

I za kraj naša već tradicionalna akcija sakupljanja plastičnih čepova. U razredu smo napravili svoj spremnik za plastične čepove , a na kraju godine smo ih i proslijedili u Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma . U ovu akciju su se uključile i članice Kluba žena Pokupsko te Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke Županije . Zajedničkom suradnjom želimo pomoći svima, jer iako smo mali ljudi, imamo veliko srce za svakoga.


 

Izvor: Jasminka Podlejan