Prijava

Vaša prijava

Bila sam na državnom natjecanju!


Iskreno sam bila iznenađena kada sam saznala da imam mogućnost sudjelovati na Državnom natjecanju iz Likovne kulture. Veselje mi je bilo još veće jer se natjecanje održavalo u Vinkovcima (Slavonija). Sa mnom je išla i moja mentorica Marina Lapadatović. U srijedu ujutro smo sa zagrebačkog željezničkog kolodvora krenule prema našoj destinaciji. Vožnja je trajala oko 4 i pol sata s tim da smo tokom vožnje morali presjedati. Kada smo stigle, odmah smo krenule prema hotelu koji je od nas bio udaljen oko pola sata hoda. Oko šesnaest sati smo se okupili u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića i mi, natjecatelji iz osnovnih škola, smo otišli u predviđeni prostor kako bi dobili detaljnije informacije o samom toku natjecanja i o zadatku koji smo trebali odraditi. Kada sam čula što i kako trebamo raditi, iskreno mi se zadatak  baš i nije svidio, ali sam svejedno odlučila nastaviti dalje i bila sam spremna da ga odradim. A za zadatak smo također trebali biti obučeni u crne hlače i crnu majicu s dugim rukavima. No, kada smo dobili određeno vrijeme za zadatak činilo mi se da ga neću uspjeti završiti u tom predviđenom roku. Ipak sam uspjela unatoč brojnim izazovima! U četvrtak popodne je bila dodjela nagrada koje smo dobili za sudjelovanje na natjecanju. Ja sam osvojila deveto mjesto. Poslije dodjela je bio organiziran obilazak gradskog muzeja Vinkovci koji mi je bio baš zanimljiv, zabavan i poučan. Nakon obilaska smo se uputili prema željezničkom kolodvoru i krenuli kući. 
 
Ja sam vrlo zadovoljna čak i sa devetim mjestom jer je to ipak državno natjecanje, što znači da sam deveta, na natjecanju iz Likovne kulture, u cijeloj državi Hrvatskoj. 
 
"Ipak je bitno da se zabaviš i možda nađeš neke nove prijatelje, nego da si sam i samo pred sobom vidiš 'zlatni trofej' ili kakvu nagradu."
Victoria Findrik, 8.razred

CAP program (Child Assault Prevention)