Prijava

Vaša prijava

Dnevnik Pauline P.


Učenici nižih razreda matične i područne škole 16.5.2023. pogledali su kino predstavu Dnevnik Pauline P. u Velikoj Gorici.

Dnevnik Pauline P. je film o Paulini P. , gdje unutar školske godine pratimo njezine avanture u razredu i kod kuće , te sve probleme koje ona uspješno savladava. 
Film se temelji na popularnoj dječjoj knjizi ( koja je ujedno i lektira ) u kojoj Paulina kroz komične situacije govori o svojim problemima u prijateljstvu , ljubavi i obitelji.
Nakon odgledanog filma , učenici 1. i 2. razreda upoznali su zanimanja ljudi zavičaja posjetom pošte u Velikoj Gorici . Učenike su u pošti dočekali simpatični djelatnici koji su ih proveli u obilazak pošte. Također , učenicima su omogućili da sami , na već napisane razglednice zalijepe markice , te ih pečatiraju.
Nakon pošte , učenici su posjetili i postolarsku radionicu Marko . Kroz priču , upoznali su se sa čime se postolar bavi , pa nisu bili iznenađeni kada nas je kod majstora dočekalo mnoštvo cipela koje treba popraviti. Učenicima je bilo zanimljivo kako i čime postolar radi. Bilo je tu mašina za šivanje , čekića , čavala , gume , kože , brusilica , ....
Izvor: Željka Čaić