Prijava

Vaša prijava

Škola u prirodi


Ranim jutrom 10. rujna trećaši i četvrtaši su krenuli na dulje zajedničko putovanje u Biograd na Moru u jednu drugačiju školu – Školu u prirodi. Pratili su ih učiteljice Jasminka Podlejan i Željka Čaić , te voditeljica Nada. Smještaj je bio u hotelu Bolero u periodu od 10. – 13. rujna.

Svaki dan je bio drugačiji sa zanimljivim sadržajima. Ništa nije bilo teško ili nemoguće. Upravo su zbog toga brzo prošla ta četiri dana.

Osim lijepih i nezaboravnih trenutaka koje smo proveli u kupanju , igri i zabavi , puno toga smo naučili i vidjeli. Teško bismo sve nabrojali , ali izdvojit ćemo ono najvažnije.

Posjetili smo Nacionalni park Krka , te upoznali jedinstvene ljepote sedrenih slapova koje je na svom toku izgradila krška rijeka Krka. Odlazak do Sokolarskog centra smještenog u gustoj borovoj šumi šibenske Dubrave , koji predstavlja jedinstveno mjesto gdje smo upoznati s tajanstvenim životom nebeskih lovaca – sokolova. Uz pratnju vodiča imali smo i poludnevni izlet u grad Zadar, te smo vidjeli crkvu Sv. Donata , poznatu Kalelargu , rimski forum , katedralu Svete Stošije , te neizostavne atrakcije , Morske orgulje i Pozdrav Suncu. Osim Zadra , posjetili smo i grad Šibenik , grad hrvatskog kralja Petra Krešimira IV. , koji je nastao na ušću rijeke Krke u Jadransko more. Posjetili smo tvrđave Barone i Sv. Mihovil gdje smo se uključili u jednu od ponuđenih radionica. Putovanjem do grada Šibenika , otišli smo do mjesta Brodarica gdje smo se vozili brodicom do otoka Krapnja najnižeg i najmanje naseljenog otoka na Jadranu. Šetnjom središtem otoka koje čini naselje od uglavnom kamenih kuća i uskih kamenih uličica , posjetili smo Muzej morskog blaga te smo upoznati s načinom vađenja i preradom spužvi , vidjeli stare amfore , ... Posjetili smo i najstariji hrvatski kraljevski grad Nin , grad koji je poznat i kao „ kolijevka hrvatske države „. Uz stručno vodstvo prošetali smo centrom grada koji je smješten na otočiću povezanom s kopnom s dva mosta te vidjeli kip biskupa Grgura Ninskog i crkvu Sv. Križa poznatu kao „ najmanju katedralu na svijetu „.

Grad Biograd kao naš domaćin , turistički jako lijep grad, a nama se svidjela šetnja rivom i kupanje na jednoj od pješčanih plaža Biograda.

Škola u prirodi za nas nije bio običan izlet. Tamo smo jedni druge bolje upoznali , ali i naučili nešto novo. To je bio veliki izazov za sve nas. Uživali smo i družili se sa prijateljima.Ovu pustolovinu preporučujemo svima.

Izvor: Željka Čaić