Prijava

Vaša prijava

2. NAGRADA STIGLA U OŠ POKUPSKO!


Prošle godine OŠ „Stjepan Radić“, Imotski pokrenula je literarno-likovni natječaj „Velimir Đerek Sokol“ – Srce za Hrvatsku.

To je prvi nacionalni natječaj domoljubne tematike za učenike osnovnih škola pokrenut uz potporu Memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, potporu Ministarstva hrvatskih branitelja te uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Ime je dobio po Velimiru Đereku Sokolu, zapovjedniku 1. bojne 204. vukovarske brigade koji je dao svoje srce za Vukovar, za Hrvatsku.

Na ovogodišnji 2. literarno-likovni natječaj prijavilo se oko 80 škola sa 134 likovna uratka, 78 literarnih uradaka i 24 uratka učenika s teškoćama.

Imotsko srce povezalo je Hrvatsku od sjevera do juga, od istoka do zapada. Stručna povjerenstva odabrala su najbolje radove, a zbog epidemiološke situacije ove godine pripremili su virtualnu izložbu svih pristiglih radova te kulturni program objavljen na mrežnim stranicama OŠ „Stjepan Radić“, Imotski.

Rezultate Natječaja, kao i prigodni kulturni program možete pogledati na poveznici:

https://sway.office.com/LcHN7K8bnvPMqNvq?ref=Link

 NAŠ UČENIK 3.RAZREDA EMANUEL BRAIM  SA SVOJOM UČITELJICOM(MENTORICOM) JASMINKOM PODLEJAN OSVOJIO JE 2.NAGRADU ZA LITERARNI IZRIČAJ. NAPISAO JE PJESMU „MOJ ZAVIČAJ“ SVOJIM ZAVIČAJNIM GOVOROM.

Izvor: Jasminka Podlejan

MOJ ZAVIČAJ

Imam šume u kojima mogu vrganje brati,

i lepu svoju reku Kupu

u kojoj se morem po letu kupati.

 

Puno ledina je oko mene,

i lepa čista priroda i zrak.      

Po zimi kad zapadne sneg,

sanjkamo se niz breg,

sve dok ne padne mrak.

 

To vam je moj kraj,

moj zavičaj!