Prijava

Vaša prijava

Psihološka pomoć za učitelje, roditelje, mještane


Potres je kod mnogih ljudi izazavo reakcije kao što su: panika, strah, problemi s prehranom, spavanjem i slično.

Kako bi se pomoglo učiteljima u nošenju s kriznom situacijom i kako bi mogli prepoznati simptome kod učenika, održat će se predavanje i radionice za učitelje dana 13.siječnja 2021. s početkom u 8,00 sati.

Istog dana u 10,00 sati u prostorijama škole održat će se radionice za roditelje kako bi  ih se osnažilo u procesu ponovnog povratka djece u školu. Roditelji svoj dolazak trebaju potvrditi razrednicima svoje djece. Broj prisutnih nam je značajan zbog osiguravanja svih epidemioloških uvjeta.

U 12,00 sati planirano je održavanje radionica za ostale mještane Općine Pokupsko koji imaju potrebu za psihološkom podrškom i pomoći. Predviđeno vrijeme trajanja je 1 sat. Mještani svoj dolazak na radionicu prijavljuju u Općini Pokupsko na tel. 016266113.

Predavanje i radionice provode se u suradnji s Centrom za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, a provodit će ih psiholozi.

Pozivamo sve one koji su nakon potresa primijetili promjene u svom funkcioniranju, da se odazovu predavanjima i radionicama. To je prva pomoć i način da se ublaže dalekosežne posljedice koje bi ova situacija mogla ostaviti na psihičko zdravlje ljudi.