Prijava

Vaša prijava

I ove godine Valentinovo!


Ljubav je za ljude sve

i baš je dobro biti zaljubljen u proljeće...“

 

I ove godine predvalentinovskog i postvalentinovskog vremena vladala je u našoj školi poetična zaljubljena atmosfera jer je, bez obzira što nismo bili u mogućnosti proslaviti Valentinovo uz živu glazbu, na natječaj za najljepšu ljubavnu poeziju, stigao veliki broj pjesama naših učenika koji su sve svoje nadahnuće ljubavlju udahnuli u svoje radove po čemu se vidjelo da ljubavi nema kraja i pored svih epidemioloških mjera i potresa. Uz prethodne stihove iz pjesme grupe Srebrna krila, donosimo i imena učenika čiji su pjesnički radovi, u konkurenciji užeg izbora, odabrani kao najuspješniji:

1. Emanuel Braim, 3. razred i pjesma „Volim te“

2. Erika Roth, 7. razred i „Pjesma o ljubavi“, čiji je rad između najbolje odabranih ostavio poseban dojam na povjerenstvo

3. Mihael Muža, 8. razred i pjesma „Moj cvijet“

4. Nika Leona Aldobašić, 5. razred i pjesma „Taj čudan osjećaj“

5. Sara Slade, 8. razred i pjesma „Ta ljubav“.

Ove godine bio je otvoren i likovni natječaj, no naši učenici više su se iskazali u poeziji te je na natječaj najljepših ljubavnih slikarskih radova došlo malo uradaka. Između pristiglih radova povjerenstvo je odabralo radove učenika Frana Skendera, 2. razred i Ivana Dobrenića Krnica, 5. razred.

Svi nagrađeni radovi, literarni i likovni, bit će prezentirani na našoj FB stranici u video uratku kojeg priprema učitelj informatike Tomislav Jelić. Potičemo učenike da ne odustaju od svojih literarnih i likovnih kreacija te nastave i dalje iskazivati svoje umjetničke sposobnosti.

Podsjećamo da tradiciju valentinovske pošte nismo prekinuli te su ljubavne poruke i pisma u ponedjeljak 15.2. razdijeljeni po razredima na radost, a možda i na ljubavno razočaranje, svih malih i velikih zaljubljenih srca.

Izvor: Marijo Ožaković