Prijava

Vaša prijava

Svjetski dan kazališta


Proteklo je razdoblje bilo iznimno teško za izvedbe uživo, a mnogi su se umjetnici, tehničari i kazališni suradnici našli na kušnjama u profesiji koja je ionako ispunjena nesigurnošću. Možda im je upravo ta uvijek prisutna nesigurnost omogućila da lakše prežive ovu pandemiju oslonivši se na svoju hrabrost i dosjetljivost.

Njihova je mašta u ovim novim okolnostima već pronašla nove domišljate, zabavne i dirljive načine komunikacije, dijelom, naravno, zahvaljujući i internetu – napisala je glumica Helen Mirren (prijevod: Vinko Zgaga), autorica ovogodišnje međunarodne poruke, koje se već tradicionalno diljem svijeta čitaju u kazalištima u povodu Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka.

Internetom smo se poslužili i mi kako bismo barem djelomično doživjeli kazališnu čaroliju. Učenici 5. i 6. razreda pogledali su snimku predstave „Alisa u Zemlji Čudesa“ u izvedbi Zaprešićkoga kazališta za djecu i mlade, a učenici 7. i 8. razreda predstavu „Sherlock Holmes“ Zagrebačkoga kazališta mladih. Svoje dojmove i razmišljanja izrazili su i pisano pa neka njihova zapažanja i osvrte možete pročitati u prilogu.      

Izvor:Melita Jurilj