Prijava

Vaša prijava

Bald ist Weihnachten... (Uskoro je Božić...)


Iako i ove godine Božić slavimo u posebnim okolnostima, to nije obeshrabrilo naše učenike koji pohađaju izbornu nastavu iz Njemačkoga jezika da na poseban način osjete božićni duh. Zajedno s njihovim nastavnikom, prof. Damirom Matoševićem, na zanimljiv su se način bavili božićnim temama:

Učenici 5. razreda o Božiću u svojim obiteljima progovorili su u obliku stripa. Neki su se pokazali kao vrlo vješti crtači stripova, neki su izradili i fotostripove s pravim fotografjama, a bilo je i stripova u digitalnim alatima.

Učenici 6. i 7. razreda detaljnije su se upoznali s božićnom tradicijom u Njemačkoj, ali i u brojnim drugim zemljama.

Učenici 8. razreda u školi su priredili pravi mali božićni sajam napravivši imitaciju jednoga od najpoznatijih i najvećih njemačkih božićnih sajmova, onog u Nürnbergu. Učenici su na nastavi Likovne kulture zajedno s profesoricom Tajanom Brnić izrađivali tipične predmete s toga sajma (ukrasne anđele i čovječuljke od sušenoga voća). Dio učenika istražio je i gastronomsku ponudu božićnoga sajma u Nürnbergu. O tome su izvijestili na nastavi Njemačkoga jezika uspoređujući pritom njemačku božićnu tradiciju s onom hrvatskom.

Učenici su bili vrlo zadovoljni dinamičnom nastavom, a mi smo uživali u njihovim kreativnim radovima.

Neka nam svaki Božić u školi na nastavi Njemačkoga jezika bude tako kreativan, veseo i živopisan.

Fotografije učeničkih uradaka možete pogledati u fotogaleriji.