Prijava

Vaša prijava

Sudjelovanje na projektu "Lektira koja ne živcira"


Dana 6. lipnja učenici 6. i 7. razreda imali su čast sudjelovati na izvrsnom edukativno-istraživačkom projektu "Lektira koja ne živcira". Cilj projekta je lektirne naslove prikazati na suvremen, kreativan, inovativan i interaktivan način. 

Projekt je proveden uz sigurno vodstvo kazališne redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer i profesionalne glumce, Katarinu Šestić i Denisa Bosaka. 

Učenici su prethodno na satima Hrvatskog jezika trebali pročitati povjesticu "Kugina kuća". Pogledali su predstavu u izvedbi profesionalnih glumaca, Katarine i Denisa, a zatim su se i sami okušali u glumačkim vodama. 

Nakon improviziranih učeničkih scena, učenici su ovu povjesticu glumili iz različitih perspektiva pritom prikazujući različite žanrove.

Ovakvim projektima lektira dobiva novo značenje i time učenicima postaje bliža i zanimljivija. Uz to, razvijaju se socijalne vještine, stvaralaštvo, sigurnost javnoga nastupa, a samim time pojačava se interes za čitanjem. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.