Prijava

Vaša prijava

Održane edukacije o važnosti pčela - Medukacije u školskom vrtu


Učenje o održivosti i očuvanju prirode može biti iznenađujuće zabavno, pogotovo kada se događa izvan učionice. Upravo tako su razmišljale i učiteljica Renata Kolarec te pedagoginja Iva Kovačević, ujedno i članice udruge Zajednice za kreativni razvoj “Zvirek” kada su s učenicima preoblikovale naš školski vrt u sklopu projekta "Medukacije" poduzeća Varžak med.

Medukacije su učenicima pružile priliku da saznaju koliko su za očuvanje planeta važne i bitne pčele, te na koji način sačuvati čistu prirodu uzimajući u obzir lokalne uvjete rasta i autohtone vrste biljaka. Nakon što su učili o pčelama i raznim medonosnim biljkama i njihovim specifičnostima, učenici su uživali u sijanju, sadnji, zalijevanju i ostalom radu na visokim gredicama. Tako su direktno sudjelovali u očuvanju okoliša te u uljepšavanju školskog vrta, čije će visoke gredice uskoro procvjetati u punome sjaju.

Ovaj projekt je pokazao da se učenje može dogoditi i izvan učionice, kroz praktično iskustvo koje je relevantno i zanimljivo našim učenicima. Zahvaljujemo se Varžak medu na suradnji i nadamo se da će nam se pridružiti u budućim projektima očuvanja prirode i okoliša!