Prijava

Vaša prijava

Profesorice s učiteljskih fakulteta u Finskoj i u Zagrebu promatrale kravarski model inkluzivnog obrazovanja


U srijedu, 17. svibnja 2023. posjetile su našu školu dvije sveučilišne profesorice, dr. sc. Riikka Sirkko, predavačica na Sveučilištu u Ouluu iz Finske i izv. prof. dr. sc. Irena Klasnić s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Obje rade sa studentima koji su izabrali učiteljski poziv. Posjet je organiziran u sklopu Erasmus+ programa za razmjenu
nastavnog osoblja u svrhu poučavanja.

Sveučilišne profesorice su prisustvovale nastavi i provele dva školska sata u 2. razredu s učenicima i učiteljicom Renatom Kolarec. Učenici su imali hrvatski jezik i matematiku, pokazali su kako se uči i radi u njihovoj učionici, pjevali su i plesali, dramatizirali priču i zaigrali matematički bingo. Nastavi je prisustvovala i Marija Kirinić, edukacijski rehabilitator iz COO Velika Gorica.

Profesorice su pohvalile pozitivno, radno i veselo razredno ozračje te kvalitetnu inkluzivnu kulturu marljivih učenika.

Ravnatelj Nikola Tonković poveo je gošće u obilazak naše škole i ispričao najzanimljivije događaje iz prošlosti škole i čitavog kraja. Pedagoginja Iva Kovačević ih je upoznala s organizacijom rada u našoj školi.

Pokazali smo primjerima dobre prakse kako naša škola radom, prostornim uvjetima i opremljenosti u potpunosti odgovara europskim standardima i zahtjevima suvremene škole.