Prijava

Vaša prijava

U zdravom tijelu zdrav duh ili taj Europski tjedan sporta u MŠ Slavka Kolara i PŠ Donji Hruševec


Ovogodišnji Europski tjedan sporta održava se od 23. do 30. rujna 2024. godine, a u okviru njega obilježava se i Školski dan (30. rujna). Cilj je Školskog dana promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja među učenicima.

Europski školski sportski dan (ESSD) je međunarodni školski dan posvećen zabavi, zajedničkoj igri i promicanju tjelesne aktivnosti i zdravlja za sve.

Sportski je dan prilika za poticanje učenika na aktivnost u sklopu kampanje #BeActive te njihovo motiviranje da postanu ambasadori i zagovornici zdravog načina života i dobre forme. Sportski je dan jedan od odgovora Europske komisije na zabrinjavajući pad bavljenja sportom i fizičkom aktivnosti u svim državama članicama.

I u našoj je školi obilježen Europski školski sportski dan. Profesor je Leon Levar za učenike nižih razreda pripremio razne momčadske i štafetne igre uz asistenciju učiteljica. Učenicima se jako svidjelo provesti vrijeme u druženju, zabavnim aktivnostima i natjecanjima!

U Područnoj školi Donji Hruševec učenici su obilježili Europski školski sportski dan tradicionalnom igrom graničara.

Svi zajedno pokazujemo da sport nije samo fizička aktivnost, već moćan alat za stvaranje društva zasnovanog na poštovanju, jednakosti i inkluziji koja podrazumijeva da u školskom sportu trebaju imati mjesta sva djeca, a ne samo ona talentirana.