Prijava

Vaša prijava

Izlet šestih razreda u Slavoniju


Učenici šestih razreda su 12. svibnja 2022.g., uzbuđeni i puni iščekivanja, proveli svoj izlet u Slavoniji. To je bio prvi izlet nakon dvije duge COVID-godine i time je nosio poseban značaj.

Učenici su razgledali gradove Đakovo i Osijek te neke odabrane znamenitosti kao što su đakovačka katedrala, konkatedrala sv. Petra i Pavla Đakovačko-osječke nadbiskupije, osječki viseći pješački most uz priobalje Drave, na glavnom osječkom trgu kip dr. A. S. i kip „grupa građana“ koji predstavlja same Osječane sa svim svojim različitostima, umjetničku instalaciju „Fićo gazi tenka“ na križanju Vukovarske i Trpimirove ulice u Osijeku i dr.  

Najljepšu završnicu izleta učenici su doživjeli u Parku prirode Kopački rit gdje su se brodicom na električni pogon vozili rijekom Dravom i slušali zanimljivo predavanje o životinjskom i biljnom svijetu Kopačkoga rita. Uz osvježavajući povjetarac ugledali smo čaplje, bijele i crne rode, kormorane, kornjače, orlove te nastambe dabrova i vidra.

Izlet je bio uspješan, a posebno smo ponosni na sve učenike šestih razreda koji su dobili veliku pohvalu za pristojno ponašanje i vrlo dobru suradnju od strane turističkog vodiča i vozača autobusa.