Prijava

Vaša prijava

Bart Moeyaert - slavni gost u našoj školi


U četvrtak smo imali zadovoljstvo u školskoj knjižnici ugostiti Barta Moeyaerta na književnom susretu. Na inicijativu prof. Romane Perečinec došao se predstaviti našim učenicima. Uz pričanje o svom radu i zanimljivim crticama iz života, interesantno je bilo uživo poslušati nizozemski jezik.

Bart Moeyaert rođen je 1964. godine i živi u Antwerpenu. Imao je samo 19 godina kada je objavio svoj prvijenac "Duet met valsen noten". Osvojio je neke od najvažnijih nacionalnih, regionalnih i svjetskih nagrada za svoje stvaralaštvo, među kojima se ističe Memorijalna nagrada Astrid Lindgren iz 2019., a ove je godine četvrti put nominiran za prestižnu nagradu Hans Christian Andersen. Njegova djela prevedena su na dvadesetak svjetskih jezika, a ove je godine na festivalu Knjige u krošnjama na zagrebačkom Ribnjaku predstavio svoju najnoviju knjigu na hrvatskom jeziku "Gusak i njegov brat" i knjigu "Braća" prepunu autobiografskih elemenata iz svog djetinjstva.

Festival Knjige u krošnjama traje do 19. svibnja, a bogat program je na poveznici https://knjigeukrosnjama.ibis-grafika.hr/