Prijava

Vaša prijava

cityportal.hr - Kultura - cityportal.hr

[]

‘Čarolija prirode’: Fotograf Zvonimir Randeli vodi vas u srce Islanda

U srce Islanda, kroz fotografije, vodi vas hrvatski istaknuti fotograf Zvonimir Randeli koji je uspio dočarati atmosferu, svjetlost i boje koje krase neobične prostore sjevernog otoka. Seriju fotografija “Islandska saga: čarolija prirode” možete vidjeti u izlogu Knjižnice Galženica. Svaka fotografija je pažljivo komponirana, kako bi uhvatila suštinu surove ljepote islandskih …
[]

Pet dana pet besplatnih projekcija, počinje TDF u Retro kinu Galženica

Teme koje dokumentarci obrađuju su raznolike, od glazbe, aktivizma, života poznatih ličnosti, društvenih razlika i socijalno osjetljivih skupina. Ova objava Pet dana pet besplatnih projekcija, počinje TDF u Retro kinu Galženica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

FOTO Tradicionalni koncert za Mali Uskrs vratio se u Gradiće!

'Izuzetno smo ispunjeni, i u duhu i u srcu, bilo je predivno', rekla nam je nakon koncerta ‘Jezuš nam je gore vstal’, Gordana Kovačić, predsjednica KUD-a Gradići. Ova objava FOTO Tradicionalni koncert za Mali Uskrs vratio se u Gradiće! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

Napišite pismo – sebi i pošaljite ga na natječaj ‘Pišem ti pismo’

Pisma možete slati do 2. svibnja. Ova objava Napišite pismo – sebi i pošaljite ga na natječaj ‘Pišem ti pismo’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

FOTO Predstavljen Ljetopis Grada Velike Gorice 2023

Novi 19. broj Ljetopisa Grada Velike Gorice 2023 predstavljen je sinoć (četvrtak, 21.03.2024., početak u 19 sati) u posve ispunjenoj Gradskoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Na 368 stranica Ljetopisa 2023 (najveći do sada) nalaze se mnogobrojne teme koje su vezane uz život Grada Velike Gorice, Turopolja i susjednih općina (Pokupsko, …
[]

FOTO Neraskidiva veza prijateljstva: Buševčani učili Rumunje plesati, pjevati i svirati po turopoljski

Mala, ali jaka ekipa uputila se u rumunjski Klokotić kako bi tamo održala trodnevnu radionicu sviranja, plesa i pjevanja. Ova objava FOTO Neraskidiva veza prijateljstva: Buševčani učili Rumunje plesati, pjevati i svirati po turopoljski se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

Velebit kao drugi dom: Fotograf Krunoslav Rac ispričat će svoju priču Velikogoričanima

Multimedijalno predavanje popratit će i promocija knjige. Ova objava Velebit kao drugi dom: Fotograf Krunoslav Rac ispričat će svoju priču Velikogoričanima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

Ususret Uskrsu: Korizmeni koncert vokalista svetog Josipa u Mraclinu

Koncert počinje u 20 sati. Ova objava Ususret Uskrsu: Korizmeni koncert vokalista svetog Josipa u Mraclinu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

Početkom svibnja stiže glazbena čarolija VG Brass festivala

Od 3. do 6. svibnja festival će ugostiti vodeće svjetske i domaće trubače. Ova objava Početkom svibnja stiže glazbena čarolija VG Brass festivala se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

Matičin četvrtak o povijesti istaknutih Nijemaca u Turopolju i središnjoj Hrvatskoj

Gost je Goran Beus Richemberga, autor brojnih knjiga s područja književnosti, mobilnosti mladih i historiografske publicistike. Ova objava Matičin četvrtak o povijesti istaknutih Nijemaca u Turopolju i središnjoj Hrvatskoj se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

FOTO Folklorašima iz Šiljakovine i Lomnice prvo mjesto na Gradskoj smotri folklora

Na programu je bilo 14 izvedbi u kojima su folkloraši prošetali cijelom Hrvatskom, a vidjeli smo i makedonske pjesme i plesove. Ova objava FOTO Folklorašima iz Šiljakovine i Lomnice prvo mjesto na Gradskoj smotri folklora se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

FA Turopolje poklanja cjelovečernji koncert: Dan žena je 365 dana u godini!

'Na programu su prigorski plesovi, dubrovački linđo, plesovi iz Konavala, Međimurja, starogradski splitski plesovi, djeca će kroz ples i pjesmu prikazati i naše običaje za Jurjevo, a sve završava makedonskim plesovima', rekla nam je Aleksandra Ptičar uoči večerašnjeg koncerta. Ova objava FA Turopolje poklanja cjelovečernji koncert: Dan žena je 365 …
[]

FOTO Umirovljenici obilježili Međunarodni dan žena u Restoranu Za Vašu Dušu

Umirovljenici su jučer (četvrtak, 07.03.2024.) obilježili Međunarodni dan žena (petak, 08.ožujka 2024.) druženjem uz bogatu večeru, neograničeno piće i živu glazbu u Restoranu Za Vašu Dušu u Okuju. U organizaciji Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice, predsjednica Vera Šebrek, druženju se odazvalo više od 250 umirovljenika iz većine od 27 gradskih …
[]

FOTO Dječja smotra okupila je više od 700 fokloraša koji su pokazali igre, plesove i pjesme iz svih krajeva Hrvatske

Goran Knežević: 'To je zaista respektabilan broj za svaku umjetnost ili sportsku aktivnost. Tu se radi dobro, naprosto Turopoljci su skloni folkloru i to se prenosi s generacije na generaciju.' Ova objava FOTO Dječja smotra okupila je više od 700 fokloraša koji su pokazali igre, plesove i pjesme iz svih …
[]

FOTO PK Barbara sudjeluje na regionalnom natjecanju mažoretkinja u Sisku

Hrvatsko udruženje mažoret timova (HUMT) organizira 8.regionalno natjecanje mažoretkinja u Sisku, u nedjelju, 03. ožujka 2024. godine. Natjecanje je kvalifikacijski turnir za 11. Državno prvenstvo HUMT-a u kategorijama solo, duo-trio i mini formacije. Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara (Velika Mlaka) sudjelovat će na kvalifikacijama s 32 koreografije u tri dobna razreda …