Prijava

Vaša prijava

cityportal.hr - Kultura - cityportal.hr

[]

Čitateljski maraton: Učenici iz Ekonomske čitat će i pogađati ulomke iz književnih djela

Ispred Područne knjižnica Galženica od 14:30 sati. Ova objava Čitateljski maraton: Učenici iz Ekonomske čitat će i pogađati ulomke iz književnih djela se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

FOTO Jesen u Kurilovcu – izložba ‘Stara hiža’

Etno udruga Kurilovec organizirala je jučer (nedjelja, 20. listopada 2024.) svoju tradicionalnu manifestaciju ‘Jesen u Kurilovcu’ u prostoru DVD-a Kurilovec s početkom u 16 sati. Kroz tematsku izložbu ‘Stara hiža’ pokazano je kako je izgledala kuća u kojoj su nekada živjeli naši stari. Posjetitelji su imali prigodu vidjeti starinski namještaj, …
[]

Priče o bugarskoj književnosti uz bugarsku glazbu u goričkoj knjižnici

U goste stiže Ksenija Banović, književna prevoditeljica s bugarskog jezika, Ova objava Priče o bugarskoj književnosti uz bugarsku glazbu u goričkoj knjižnici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

FOTO Ansambl Jane – Izložbom obilježena 20. obljetnica uspješnog djelovanja

Ansambl Jane je 20. obljetnicu uspješnog djelovanja obilježio izložbom fotografija, koja je sinoć otvorena u Muzeju Turopolja. Izložbu su pripremile članice Alina Haraminčić, Kristina Majdak i Meri Slunjski. Fotografije pokazuju Ansambl na mnogim nastupima, sudjelovanjima na međunarodnim olimpijadama zborova, festivalima, putovanjima. Uspješno djelovanje potvrđuju i izložene medalje te priznanja s …
[]

Izložba o Janama: Upoznajte ih kroz fotografije, video isječke i nagrade

Izložbu 'Mi smo Jane, Janice' možete razgledati u Muzeju Turopolja do 1. studenog svakog radnog dana od 8 do 16 sati i vikendom od 10 do 13 sati. Ova objava Izložba o Janama: Upoznajte ih kroz fotografije, video isječke i nagrade se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

Matičin četvrtak seli u Interpretacijski centar

Promocijom knjige Sulpicija Severa „Život svetoga Martina“ ujedno će se obilježiti 10 godina od postavljanja Stope sv. Martina u Šćitarjevu Ova objava Matičin četvrtak seli u Interpretacijski centar se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

FOTO Dan kruha u Osnovnoj školi Nikole Hribara

Dan kruha obilježen je danas (ponedjeljak, 14. listopada 2024.) u Osnovnoj školi Nikole Hribara. Kroz četiri priredbe s brojnim recitacijama, pjesmama i igrokazima, učenici su iskazivali zahvalnost za kruh i plodove zemlje, a njihov rad nagradile su mame, bake, tate ispekavši divne kiflice, kolače i kruh što su djeca blagovala …
[]

Predstava ‘Varijacije’ kao uvertira obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa u našem gradu

Program traje do 17. listopada, a na rasporedu su još predstva 'Žene na rubu', predavanje „Život je lijep i kad si slijep“ te koncert „Progledaj kroz glazbu“. Ova objava Predstava ‘Varijacije’ kao uvertira obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa u našem gradu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

FOTO Oglede oduševio: Iza sebe ostavio nezaboravne trenutke i inspirativne izvedbe

Ovogodišnji program bio je pravi odraz umjetničke strasti. Ova objava FOTO Oglede oduševio: Iza sebe ostavio nezaboravne trenutke i inspirativne izvedbe se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

‘Dramski set Zle Bubnjarke’ prvo ukoričeno izdanje scenarija i tekstova autorice Romane Rožić

Knjigu će svojim sugrađanima predstaviti u četvrtak 10. listopada u 19:10 sati u Gradskoj vijećnici. Ova objava ‘Dramski set Zle Bubnjarke’ prvo ukoričeno izdanje scenarija i tekstova autorice Romane Rožić se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

KUD Čiče poziva na obilazak, etno radionice i reviju haljina povodom Dana europske baštine

Za sve radionice potrebne su prijave putem maila sduvnjak@gmail.com. Ova objava KUD Čiče poziva na obilazak, etno radionice i reviju haljina povodom Dana europske baštine se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

Počinje Oglede festival: Dođite na ‘Gozbu’ u Park Plemenite opčine turopoljske

Riječ je o raskošno postavljenom švedskom stolu dužine 6 metara i visine 1.80 metar, a koji je pun hrane i pića koji su ponuđeni posjetiteljima. Riječ je o instalaciji umjetnice Ljiljane Mihaljević. Ova objava Počinje Oglede festival: Dođite na ‘Gozbu’ u Park Plemenite opčine turopoljske se prvi puta pojavila na …
[]

Gorički Albatros odletio je u Dubrovnik Vesni Barišić

Njezinu je zbirku povjerenstvo izabralo kao najbolje među 20 pristiglih radova. Ova objava Gorički Albatros odletio je u Dubrovnik Vesni Barišić se prvi puta pojavila na cityportal.hr.
[]

FOTO Plesni klub Barbara – proslavljen veliki uspjeh kadetkinja i juniorki

Pisali smo već o velikom uspjehu mažoretkinja Plesnog kluba Barbara (Velika Mlaka) na dvotjednom otvorenom natjecanju mažoret timova u organizaciji Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) u istarskom Gradu Novigradu-Cittanova (od 21. do 22. rujna 2024.). Prvog natjecateljskog dana (21.09.) na 5. Pokalu Grada Novigrada-Cittanova kadetkinje PK Barbara pobijedile su u …
[]

Dva desetljeća goričke Udruge likovnih umjetnika obilježi će izložba dugogodišnjih i počasnih članova

Otvorenje je večeras u 18 sati, a izložba ostaje otvorena do 11. listopada. Ova objava Dva desetljeća goričke Udruge likovnih umjetnika obilježi će izložba dugogodišnjih i počasnih članova se prvi puta pojavila na cityportal.hr.