Prijava

Vaša prijava

Kako to izgleda iza kamere?



Akcija! Ne, ne, ne! Ne valja. Ponovno. Čekaj, ne valja iz ovog kuta. Zvuk. Klapa. Akcija. Ajmo ljudi. Uči taj tekst. Dobro je, ajmo dalje. Odlično. Loše osvjetljenje,...- ovo su samo neke od "rečenica" koje možete ćuti kada se snima film. 



Mnogo pogrešaka kako bi se dobio savršeni kadar, osvjetljenje, savršeni pokreti glumaca i zapamćen tekst, te sve ono što vama predstavljamo na našim videima i skorom filmu koji je počeo sa daljnim snimanjem nakon kratke stanke. 

Mnogo se problema tu krije i treba sve nas okupiti. Ima tu smijeha svaki put kad netko od glavnih glumaca zaboravi tekst pa izgovori svakojake gluposti. Nije ništa striktno i diktatorski, zapravo glumce se pita jesu li spremni. Glavno je da nauče tekst pa koliko god mi to ponavljali i uzdihali ajde više jer ipak lako je to govoriti iza kamere, a teško je biti ispred. Svi te gledaju, kamere su uključene i svi čekaju da to napraviš kako treba da napokon možemo svi ići kući. 


Ne moramo vam pričati koliko ponavljamo određene scene, neke smo morali ponavljati čak dvadeset puta. Zašto? Jer kad neku stvar ponavljaš dvadeset puta i već ti je dosta i već vidiš da ćeš ju sanjati, a mozak jednostavno ne radi kako ti želiš. No sve se uspije. To je i bit profesionalnosti. Radi greške do savršenosti.



 Ponekad te greške ne rade glumci. Ponekad te greške rade naši snimatelji, ponekad se ljudi u pozadini čuju kako pričaju, a nesmiju. Ponekad nam i priroda smeta, ako se snimanje odvija vani. U svakom trenutku može biti nešto što smeta, a može biti da ulovimo i snimimo savršenu scenu. Gle uči se na pogreškama, pa tako i mi. 


No sve u svemu tu je i dalje zabava i druženje koje je zapravo započelo naše snimanje ovog filma. I do sada što smo snimili zadovoljni smo time.


 Idemo dalje naše kamere se nikad ne gase, naše oči nikad ne prestaju gledati, a naši mozgovi nikad ne prestaju raditi.